Francesca Scaletta

Francesca Scaletta is een vrouw geboren in 1921. Zij is de zus van Vito Scaletta (de hoofdsoon). Net als de jeugd van Vito, was Francesca’s jeugd moeilijk en arm.
Een groot verschil tussen Francesca en haar broer Vito is het respect dat zij voor de wet heeft. Francesca heeft hard gestudeerd om te slagen op school. Naast haar studie runde ze de jongerenclub van de kerk sinds ze zestien was. Ze woont samen met haar moeder in het appartement waar haar familie heeft gewoond toen zij naar Amerika kwamen. Francesca werkt op de Trago Oil Depot om zichzelf en haar moeder te kunnen onderhouden.

Na Mari's dood
Nadat Francesca’s moeder overleed, is zij getrouwd met Eric. Hij mishandelt Francesca’s soms. Daarom gaat ze naar Vito om hem om hulp te vragen. Ze vraagt hem of hij met Eric wil gaan praten. In plaats van praten wacht hij Eric op om hem onaangenaam te verrassen.
Hierop belt Francesca Vito later op. Vito verteld haar dat hij Eric zou vermoorden als hij haar ooit nog een keer zou mishandelen. Francesca verteld hem dat hij weg moet blijven van haar en van haar familie. Na dit telefoongesprek is er niets meer van haar vernomen.